Aanleverspecificaties

Aanleverspecificaties drukwerk

Hieronder wat uitleg over de meest belangrijke aanleverspecificaties voor drukwerk. Als je deze tips opvolgt ben je op de goede weg naar een drukklaar bestand voor een mooi eindresultaat!

Vectorbestanden

Het liefst werken wij met een vectorbestand. Een vectorbestand is document wat is opgebouwd uit lijnen, waardoor deze oneindig vergroot of verkleind kan worden zonder dat er kwaliteitsverlies optreed. Deze grafische bestanden eindigen vaak op .AI of .EPS. Je kunt deze bestanden zelf niet kan openen als je niet over de juiste programma’s beschikt. Een .PDF bestand kan in sommige gevallen ook geschikt zijn.

Het is belangrijk dat ook de lettertypes in het bestand zijn omgezet naar contouren. Het is niet mogelijk om bestanden die niet in een grafisch programma zijn gemaakt om te zetten naar een vectorbestand. Twijfel je of het bestand geschikt is? Laat ons het dan beoordelen.

Pixelbestanden

Heb je een plaatje van internet afgehaald? Let er dan goed op dat het een scherpe resolutie heeft met een zo groot mogelijk aantal pixels! In veel gevallen kunnen we de afbeelding dan voor je omzetten tot een werkbaar bestand. 

Een foto aanleveren

Voor foto’s geldt de algemene regel; hoe hoger de resolutie van de foto, hoe mooier de uiteindelijke print wordt (100 dpi is doorgaans afdoende). Je kunt foto’s op verschillende manieren aanleveren. We ontvangen ze het liefst digitaal via de mail.

Een tekst aanleveren

Het beste resultaat krijgen wij wanneer we de naam van het lettertype van jouw keuze weten. Lettertypes kun je namelijk ook onbeperkt uitvergroten, zonder dat daar kwaliteitsverlies bij optreedt. Als wij het lettertype in ons systeem hebben, dan levert dat een haarscherpe opdruk op. Wanneer je een heel bijzonder lettertype hebt gevonden, dan kun je deze ook digitaal aanleveren als .TTF bestand. 

Digitale drukproef

Als we je bestanden in goede orde hebben ontvangen en we kunnen ermee uit de voeten dan sturen we een digitale drukproef voor de aanvraag via de mail. Hierin visualiseren we zo goed mogelijk hoe de bedrukking er in werkelijkheid uit komt te zien. Een drukproef is altijd ter indicatie en is nooit 100% kleurgetrouw. Op elk beeldscherm waar je je bestand opent kunnen de kleuren er namelijk net iets anders uitzien. Wanneer je de drukproef hebt geaccepteerd dan voeren we de opdracht op deze wijze uit.

Meer informatie?

Zijn de bovengenoemde aanleverspecificaties voor drukwerk je niet helemaal duidelijk? Wij kunnen je helpen met aanpassing of de opmaak van een compleet drukbestand. U kunt ons een bericht sturen via het contactformulier op deze pagina, ons bellen op  013 – 540 02 74 of langskomen in onze winkel!

WS Print

  • Wij rekenen geen opstartkosten
  • Gratis digitale drukproef
  • Vanaf 1 tot 1000+ stuks
  • Standaard geleverd in 5-10 werkdagen
  • Altijd eenvoudig bijbestellen

Vraag offerte aan

U kunt ons gemakkelijk en snel bereiken via het onderstaande contactformulier, wij zullen ons best doen zo snel mogelijk te reageren.

2 + 10 =